Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöggfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Egy 7,5 cm sugarú körben mekkora húr tartozik egy 116°-os középponti szöghöz?
Rajzzal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`d=2*sin(alpha/2)*r=2*sin((116°)/2)*7,5=color(red)(12,72 \ cm)`
0