Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
863
Egy 42 cm sugarú körben levő 68,5 cm sugarú húrhoz mekkora középponti szög tartozik?
Rajzzal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`cosalpha=(d^2-(2r^2))/(-2*r^2)=(68,5^2-(2*42^2))/(-2*42^2)=>color(red)(alpha=109,3°)`
0