Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok nagyon sűrgös

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1349
A 200 literes olajoshordóban mekkora az olaj nyomása a hordó alján?
Az olaj sűrűsége 900 kg/m³ . A hordó magasága 80 cm.

Mekkora a hordóban lévő olaj tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`p=rho*g*h=900 \ (kg)/m^3*9,817 \ m/s^2*0,8 \ m=color(red)(7.068,24 \ Pa)`


`m=V*rho=0,2 \ m^3*900 \ (kg)/m^3=color(red)(180 \ kg)`
0