Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
1 feladat és 3 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a.)
`b=T/a=sqrt24/sqrt6=sqrt4=color(red)(2 \ cm)`


b.)
`b=T/a=sqrt150/sqrt6=sqrt25=color(red)(5 \ cm)`


c.)
`b=T/a=sqrt(0,06)/sqrt6=color(red)(0,1 \ cm)`


d.)
`b=T/a=sqrt(6^3)/sqrt6=sqrt36=color(red)(6 \ cm)`




3.)
a.)
`sqrt18`

`sqrt(2,5)*sqrt(7,5)=sqrt(18,75)`

Tehát `color(red)(sqrt(18,75))` a nagyobb.


b.)
`sqrt7`

`sqrt(23,8)/sqrt(3,4)=sqrt7`

Tehát mind kettő egyenlő.



c.)
`sqrt32`

`sqrt2^5=sqrt(2^5)=sqrt32`

Tehát mind kettő egyenlő.
0