Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a es a b a kerdes
0

Ez egy egyenlőszárú háromszög, ugye? Mert ha nem, akkor ennyiből nem igazán lehet megoldani.

`a+b=20`

`alpha=56°`

`b=20-a`

Középen elvágom, akkor kapok egy ilyen derékszögű háromszöget:

egyik szög: `28°`

szöggel szemközti befogó: `a/2`

átfogó: `20-a`

`sin28°=(a/2)/(20-a)`

`sin28°=a/(40-2a)`

`40*sin28°-(2*sin28°)a=a`

`40*sin28°=(1+2*sin28°)a`

`a=(40*sin28°)/(1+2*sin28°)`

`a≈9.69` `m`

`b≈10.31` `m`
1