Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Egy derékszögű trapéz alapjai 12,4 cm, illetve 8,3 cm és egyik szöge 42°54'. Határozzuk meg a trapéz szárainak hosszát és a trapéz területét.
Rajzzal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`beta=42°54’=42,9°`

`alpha=360°-2*90°-beta=360°-2*90°-42,9°=color(red)(137,1°)`

`d=m=tgbeta*(a-c)=tg42,9°*(12,4-8,3)=color(red)(3,81 \ cm)`

`b=sqrt(m^2+(a-c)^2)=sqrt(3,81^2+(12,4-8,3)^2)=color(red)(5,6 \ cm)`

`T=((a+c)*m)/2=((12,4+8,3)*3,81)/2=color(red)(39,43 \ cm^2)`
Módosítva: 2 éve
0