Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvèny

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Egy derékszögű trapéz egyik alapja 24 cm-es, az erre merőleges szára 18 cm-es. A megadott alapon levő másik szög 125°. Mekkorák a trapéz ismeretlen oldalai?
Rajzzal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`beta=360°-2*90°-125°=color(red)(55°)`

`b=m/(sinbeta)=18/(sin55°)=color(red)(21,97 \ cm)`

`a=c+sqrt(b^2-m^2)=24+sqrt(21,97^2-18^2)=color(red)(36,6 \ cm)`
0