Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia (Tömeg%)

Főoldal » Középiskola » Kémia
323
Összeöntünk 5,00 g etanolt (CH3CH2OH), 6,00 g metanolt (CH3OH), 0,05 g glicerint
(C3H5
(OH)3
) és 15,00 g vizet. Hány tömegszázalékos az oldat
a) etanolra nézve?
b) metanolra nézve?
c) glicerinre nézve?
d) vízre nézve?
Ar(H) = 1,01, Ar(C) = 12,01, Ar(O) = 16,00
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
oldat tömeg:5g+6g+0,05g+15g=26,05g lesz
Tömegszázalékot úgy számolunk hogy adott anyag osztva oldat tömegével.
a):5:26,05=0,1919m/m%
b)6:26,05=0,23m/m%
c)0,05:26,05=0,001919m/m%
d)15:26,05=0,575m/m%
0