Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
396
Az akcióhős egy helikopterre felfüggesztett kötéllétra segítségével menekül. Ajos a karjában tartotta a kincset, így az együttes súlyuk 140 kilogramm volt. A kötéllétra maximum 1600N terhelést bír el. Mekkora gyorsulást tud elérni a helikopter, amikor az emberek tartják?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a=(m*g)/m=(140 \ kg*9,817 \ m/s^2)/(140 \ kg)=color(red)(9,817 \ m/s^2)`
0