Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, valaki kérlek tudna részletesebben levezetni nekem ?

Főoldal » Középiskola » Kémia
378
50,0 cm3
térfogatú, 1,10 g/cm3
sűrűségű, 20,4 tömegszázalékos sósavba 1,35 g alumíniumot
dobunk.
Ar(Al) = 27,0; Ar(Cl) = 35,5; Ar(H) = 1,00
a) Írja fel a lejátszódó kémiai reakció egyenletét!
b) Milyen vegyületeket tartalmaz az oldat a reakció befejeződése után? Számolással
igazolja válaszát!
c) Számítsa ki a kapott oldat tömegszázalékos összetételét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia,


csatoltam képet,

annyira nem részleteztem, esetleg kérdésed van nyugodtan írj!
0