Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
656
a) A gondolt szám négyzetgyökének a háromszorosa 15.
b) A gondolt szám négyzetgyökének a negyede 2.
c) A gondolt szám négyzetgyökénél 3-mal nagyobb szám 10.
d) A gondolt szám négyzetgyökénél 5-tel kisebb szám 7.
e) A gondolt szám négyzetgyökének a négyzete 289.
f) A gondolt szám négyzetgyökének a négyzetgyöke 3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) `3*sqrt(x)=15` ⇒ `sqrt(x)=5` ⇒ `x=25`
b) `sqrt(x)/4=2` ⇒ `sqrt(x)=8` ⇒ `x=64`
c) `sqrt(x)+3=10` ⇒ `sqrt(x)=7` ⇒ `x=49`
d) `sqrt(x)-5=7` ⇒ `sqrt(x)=12` ⇒ `x=144`
e) `(sqrt(x))^2=289` ⇒ `x=289`
f) `sqrt(sqrt(x))=3` ⇒ `sqrt(x)=9` ⇒ `x=81`
1