Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla, sokszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
Sziasztok! Ezeknél a feladatoknál már az elején elakadtam. Valaki légyszi segítsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, gúla, Sokszögek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1857.)
Oldallap magassága: `m_("oldallap")=(a/2)/(cosalpha)=11/(cos63,5°)=color(red)(24,74 \ cm)`

Gúla magassága: `m_("gúla")=a/2*tgalpha=11*tg63,6°=color(red)(22,16 \ cm)`

Oldalélek hossza: `b=sqrt((a/2)^2+m_("oldallap")^2)=sqrt((22/2)^2+24,74^2)=color(red)(27,08 \ cm)`





2553.)
Területe: `T=(n*(R*2sin \ (180°)/n)^2*cot \ (180°)/n)/(4)=(7*(12*2sin \ (180°)/7)^2*cot \ (180°)/7)/(4)=color(red)(393,04 \ cm^2)`

Kerülete: `K=n*R*2*sin \ (180°)/n=7*12*2*sin \ (180°)/7=color(red)(72,89 \ cm)`





2555.)
Köré írható kör sugara: `r_("köréírt")=(sqrt((4T)/(n*cot \ (180°)/n)))/(2sin \ (180°)/n)=(sqrt((4*540)/(5*cot \ (180°)/5)))/(2sin \ (180°)/5)=color(red)(15,07 \ cm)`


Beírható kör sugara: `r_("beírt")=(sqrt((4T)/(n*cot \ (180°)/n)))/(2tan \ (180°)/n)=(sqrt((4*540)/(5*cot \ (180°)/5)))/(2tan \ (180°)/5)=color(red)(12,19 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszoma a megoldást elérhetővé teszem a számodra. Előre is köszönöm. :)
Módosítva: 2 éve
0