Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
Az 1. feladat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
a) `(-9)-(-17)+(-2)-:2+6=-9+17-2-:2+6=8-1+6=13`
b) `7-(-49)-:7+(-4)*(+5)=7+49-:7-4*5=7+7-20=-6`
c) `24-(-7)*(+3)+(-11)+(-24)-:(+6)=24-(-21)-11+(-4)=24+21-11-4=30`
d) `30-:(-5)+(-6)-(-33)-:(+11)-3=(-6)-6-(-3)-3=-6-6+3-3=-12`
e) `7+(-49)-:(-7)-4*5-(-19)*(-1)=7+7-20-19=-25`
1