Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átalakítások

Főoldal » Középiskola » Matematika
668
Hogy is vannak az átalakítások? A cm-ből m-be,a g-ból kg-be stb..?
Lehet h hülyeség de elfelejtettem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lehet, hogy tudod, hogy az amerikai dollárnak a cent a váltópénze, 1 cent az egy század dollár (magyarul 100 cent = 1 $)

Ugyanez van a centivel is: 100 cm = 1 m
cm-ből m-be úgy váltasz, hogy elosztod 100-zal: pl. ha 182 centi magas vagy, az 1,82 méter (kicsit kevesebb, mint 2 méter)

A kilo pedig azt jelenti, hogy ezer. Kilométer=1000 méter, kilowatt = 1000 watt, kilobyte ≈ 1000 byte (pontosabban 1024, de ezt most hagyjuk).
kilogramm = 1000 gramm

g-ből kg-ba úgy lehet váltani, hogy elosztod 1000-rel, hisz 1000 gramm kell ahhoz, hogy 1 kg legyen.
0