Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 16 és 17 feladatot kellene megoldani,és halmazban ábrázolni

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
16)
Ha most összeadjuk a két feladatot megoldók számát, akkor `80%+40%=120%`-ot fogunk kapni. Ezt azt jelenti, hogy azokat, akik mindkét feladatot megoldották kétszer számoltuk (egyszer az I. feladatot megoldók között, egyszer a II. feladatot megoldók között). A többlet, ami a 100% fölött van egyenlő lesz a `2` tanulóval, aki mindkét feladatot megoldott.
Innen már könnyű, hogy `2/(20%)=10(fő)` vett részt a matekversenye.

17)
A sportegyesület `20%`-a vagy kajakozik, vagy kenuzik. Ezen sportolók száma: `550*20%=110(fő)`. Ha `60`-an kajakoznak és ebből `25`-en kenuznak is, akkor `110-60+25=75(fő)` kenuzik összesen.
1