Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
4. Elhelyeztünk 200000 Ft-ot a bankban kamatos kamatra. Mennyi volt az éves kamat, ha 10 év múlva 364985
Ft-unk volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`364.985=200.000*(1+r)^10`

`364.985/200.000=1+r^10`

`root(10)(364.985/200.000)=1+r`

`root(10)(364.985/200.000)-1=r`

`0,062=r`

Tehát `color(red)(6,2 \ %)`-os volt a kamat.
1