Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
2. Egy számtani sorozat első tagja 2, első hét tagjának összege 45,5. Adja meg a sorozat hatodik tagját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`S_7=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2`

`"45,5"=((2*2+(7-1)*d)*7)/2`

`91=28+42d`

`63=42d`

`1,5=d`


`a_6=a_1+5d=2+5*1,5=color(red)("9,5")`
1