Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
1. Egy mértani sorozat első tagja 6, negyedik tagja 48. Adja meg a sorozat harmadik tagját és az első tíz tag összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`q=root(3)(a_4/a_1)=root(3)(48/6)=color(red)(2)`

`a_3=a_1*q^2=6*2^2=color(red)(24)`

`S_10=a_1*(q^n-1)/(q-1)=6*(2^10-1)/(2-1)=color(red)(6.138)`
1