Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

X,y,z

Főoldal » Általános iskola » Matematika
546
Az x,y ,z számok egyenesen arányosok a 4, 5 és 8 számokkal. Ha azok közül a legnagyobb 12, akkor mennyi lesz a legkisebb ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x-:y-:z=4-:5-:8` De mindezt felírhatnám így is: `4*p-:5*p-:8*p`
Ha a legnagyobb `12`, akkor a legkisebb és legnagyobb aránya `4-:8`, ami `1/2`, így a legkisebb szám `x=6`
`x=6`; `y=15/2=7","5`; `z=12`
0