Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kéne megoldanom?

Főoldal » Középiskola » Matematika
984
Két szám szorzata 360, különbségük 9. Melyik ez a két szám? (A próbálgatással kapott helyes eredményért összesen 1 pont adható!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a·b=360`
`a-b=9 \ \ \ -> \ \ \ a=b+9`
ezt beírjuk az elsőbe:
`(b+9)·b=360`
`b^2+9b=360`
`b^2+9b-360=0`

Megoldóképletből:
`b_(12)=(-9+-sqrt(9^2+4·360))/2`

`b_1=15`
`b_2=-24`

`a_1=b_1+9=24`
`a_2=b_2+9=-15`
0