Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika impedencia

Főoldal » Középiskola » Fizika
354
Mekkora az impedenciája annak a sorosan kapcsolt 50 Hz-es RC körnek, amelynek ohmikus ellenállása 2kohm és kapacitása 500 nF? köszönöm ha segítesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Z=sqrt(R^2+(1/(2*pi*f*c))^2)=sqrt(2000^2 \ Omega+(1/(2*pi*50 \ Hz*5*10^-7 F))^2)=color(red)(6.673 \ Omega)`
0