Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

FONTOS!

128
Holnap Témazáró és a feladatlapot nem tudom megcsinálni egy kis segítséget kaphatok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
6.)
Marshall-segély: Európa Újjáépítési Program. A világháború sújtotta Európa újjáépítését szolgálta. Ebből kelet-Európa kimaradt.
fegyverkezési verseny: keleti (értsd Varsói szerződés országai) és nyugati (értsd NATO) katonai tömbök egymásnak feszülése kinek van több/nagyobb/pusztítóbb fegyvere
hidegháború: egy kis lépéssel az új világháború kitörésétől. A politikai-, kulturális-, egyéb kapcsolatok "hideg"-sége, feszültsége jellemezte. Része volt a fegyverkezési- és űrverseny. Propagandák feszültek egymásnak.
űrverseny: Amerika és a Szovjetunió között zajló rivalizálás. Ki lét ki először az űrbe (Szu), ki lép először a Holdra (Am), ki épít állandó űrállomást (Szu), ki lesz aki először tesz űrsétát. Ebből a versenyből a nyugati országok lakossága sokat profitált mert a feltalált dolgok leszivárogtak hozzájuk (tépőzár, mikró sütő stb). A keleti országok lakossága viszont ebből a versenyből szinte nem látott semmit, sőt még tőlük vontak el dolgokat a mérnökök jóltartása végett.
7.)
Kennedy: Amerikai elnök, 61/01/20-63/11/22
Hruscsov: SzKP első titkára, majd Minisztertanácsi elnök 58/03/27-64/10/14
Marshall: a róla elnevezett terv kitalálója, külügyminiszter 47/01/21-49/01/20
Truman: Amerikai elnök 45/04/12-53/01/20
8.)
H
I
H
H
I
0