Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS. Holnap reggelre kell: Téglalap terület/kerület számitása: csatolva.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
663
Be van karikázva melyik kell- a 2. ból csak a 2. kell. ami be van karikázva.(734.737(2))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
téglalap, Terület, Kerület, sos, mértan
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
734.
Az egyik oldal hossza `a`, a másiké `6a`. A kerület `2*a+2*6a=126m`, ezt az egyenletet megoldva `a=126/14=9m`, tehát az oldalak 9 és 54 méter hosszúak. A terület a két oldal szorzata, tehát `T=9*54=486m^2`.

737.
Ha a négyzet oldala `a`, akkor a kerülete `4a=144cm`, innen `a=144/4=36cm`. A terület pedig `T=a^2=36^2=1296cm^2`.
1