Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
Sziasztok! Tudnátok ebben a feladatban segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Figyeljük meg, hogy van három egyenlő szakaszunk és van három "egyes " szakaszunk is.
Innen felírható a következő egyenlet, `x`-nek nevezve az első számot:
`x+(x+1)+(x+1+1)=363`
`3*x+3=363` /a mérleg elv fenntartása mellett mindkét oldalból vonjunk ki `3`-at
`3*x+3-3=363-3`
`3*x=360` /mindkét oldalt osszuk el `3`-mal
`(3*x)/3=360/3`
`x=120`
Tehát a három szám a következő: `120`, `121`, `122`.

0