Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. osztályos matek, szög számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
A csatolt képen látható feladatban szeretnék segítséget kérni.Azt sem tudom hogy kezdjek hozzá
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`gamma=(180°-delta)/2=(180°-110°)/2=color(red)(35°)`


`alpha=(180°-(delta+gamma))/2=(180°-(110°+35°))/2=color(red)(17,5°)`


`beta=(180°-(180°-alpha-delta))/2=(180°-(180°-17,5°-110°))/2=color(red)(63,75°)`


`epsilon=180°-alpha-beta=180°-17,5°-63,75°=color(red)(98,75°)`
0