Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
288
Képet csatoltam. Egyenlő egyutthatok módszerével kell és ellenőrzés is előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. `4*x+5*y=3` /szorozzuk `3`-mal
II. `3*x-4*y=10` /szorozzuk `4`-gyel
I. `12*x+15*y=9`
II. `12*x-16*y=40`
I.-II.
`12*x+15*x-(12*x-16*y)=9-40` /zárójel felbontás
`12*x+15*y-12*x+16*y=-31` /vonjunk össze
`31*y=-31` /osszuk el mindkét oldalt `31`-gyel
`y=-1` ⇒ `x=2`
Az ellenőrzéseket rád bíznám.
0