Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Zérushely

Főoldal » Középiskola » Matematika
571
Hány zérushelye van az f: [–4;5] → R, f(x)=Ix²-6x+5I-2 függvénynek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`|x^2-6x+5|-2=0`
`|x^2-6x+5|=2`
`x^2-6x+5=+-2`

1. eset: `x^2-6x+5=2`
`x^2-6x+3=0`
`x_(1,2)=3+-sqrt(6)`

2. eset: `x^2-6x+5=-2`
`x^2-6x+7=0`
`x_(3,4)=3+-sqrt(2)`

Találtunk tehát 4 zérushelyet, viszont ebből csak 3 esik az értelmezési tartományba (`3+sqrt(6)>5`).
1