Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz - tétel alkalmazásai

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Összes feladat ami nincs kész , sajnos elakadtam !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. c)
Az egyenlő szárú háromszögben az alapra bocsátott merőleges egyben szögfelező is. Ebből következik, hogy `m_a=9`. Innen már kiszámítható `b`.
`b^2=9^2+9^2`
`b^2=2*81`
`b=9*sqrt(2)~12.73`
`K=18+2*(9*sqrt(2))=18*(1+sqrt(2))~43.46`
0