Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Egy kis segítséget szeretnék kérni, ha lehetséges! Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is számoljuk ki az oldallapok magasságát mely szükséges a felszín kiszámításához.

`m_a=sqrt("oldalél"^2-("alapél"/2)^2)=sqrt(3^2-(2/2)^2)=2,828 \ cm`

Felszíne: `A=n*m_a*a=4*2,828*2=color(red)(22,7 \ cm^2)` hiszen a két gúlának csak a palástját kell kétszer felhasználnunk.

A gúlát magassága: `m_"gúla"=sqrt(m_a^2-(a/2)^2)=sqrt(2,828^2-1)=2,65 \ cm`

Alapjának területe: `T_a=a^2=2^2=4 \ cm^2`

Térfogata: `V=(2*m*T_a)/3=(2*2,65*4)/3=color(red)(7,07 \ cm^3)`
0