Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
340

Az x2+bx-10=0 másodfokú egyenlet diszkriminánsa 49. Számítsa ki értékét! Számítását részletezze!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lemaradt a kérdés de gondolom b értékért kell kiszámolni.

`D=b^2-4ac`

`49=b^2-4*1*(-10)`

`49=b^2+40`

`9=b^2`

`color(red)(3=b)`
0