Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon szépen köszönöm a választ

Főoldal » Általános iskola » Matematika
610


Oldja meg a valós számok halmazán a következő egyenletet!
(x+2)2-90=5∙(0,5x-17)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(x+2)^2-90=5*(0,5x-17)`

`x^2+4x+4-90=2,5x-85`

`x^2+1,5x-1=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-1,5+-sqrt(1,5^2-4*1*(-1)))/(2)=color(red)({(x_1=-2) , (x_2 =1/2):})`
0