Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Képet csatoltam.
Az egyenlő egyutthatok módszerével kell plusz ellenőrzés
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(5x+3y=-2),(7x+4y="-2,5"):}=>{(20x+12y=-8),(-21x-12y="7,5"):}`

`20x+12y-21x-12y=-8+7,5`

`-x=-0,5`

`color(red)(x=0,5)`


`5x+3y=-2`

`5*0,5+3y=-2`

`2,5+3y=-2`

`color(red)(y=-1,5)`


Ellenőrzés:
`5*0,5+3*(-1,5)=-2`

`-2=2`



`7*0,5+4*(-1,5)=-2,5`

`-2,5=-2,5`
0