Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
374
Egy vonatnak három különböző állapota van utazás közben: De mindhárom fázisban egyenletes mozgást végez: 3 percen át 50
km/h, 60 km/h 4 percen keresztül, majd 70 km/h 2 percen át. Számítsuk ki a vonat teljes megtett útját és azátlagsebességét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`t_1=3 \ "min"=1/20 \ h`

`t_2=4 \ "min"=1/15 \ h`

`t_3=2 \ "min"=1/30 \ h`


`s=t_1 *v_1+t_2*v_2+t_3*v_3=1/20 \ h*50 \ (km)/h+1/15 \ h*60 \ (km)/h+1/30 \ h*70 \ (km)/h=color(red)(8,8dot3 \ km)`

`v_("átlag")=S_("összes")/(t_("összes"))=(8,8dot3 \ km)/(3/20 \ h)=color(red)(58,89 \ (km)/h)`
1