Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
Döntsük el, milyen magasra emelkedik egy kavics, amit pontosan függőleges irányba dobunk fel 25 m/s kezdősebességgel! Határozzuk meg, mennyi ideig tart a mozgás, és mekkora sebességgel érkezik vissza a kiindulási helyre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Maximális magasság: `h=(v^2)/(2g)=((25 \ m/s)^2)/(2*9,817 \ m/s^2)=color(red)(31,83 \ m)`

`t=sqrt((2h)/g)=sqrt((2*32 \ m)/(9,817 \ m/s^2))=color(red)(2,55 \ s)`

Visszafelé szintén `25 m/s`-al fog esni.
0