Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosság

Főoldal » Középiskola » Fizika
345
Egy RC-kör időállandója 40 s. A kondenzátort egy 9 V-os teleppel töltjük. Mennyi ideig tart feltölteni a
kondenzátort 8,9 V feszültségre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`U_c=U*(1-e^(-t/tau))`


`8,9=9*(1-e^(-t/40))`


`8,9=9-9e^(-t/40)`


`0,1=9e^(-t/40)`


`e^(-t/40)=1/90`


`-t/40=-ln 90`


`t=40ln 90`


`tapproxcolor(red)(180 \ s)`
0