Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok 11.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Valaki tud segíteni ebben a feladatban? Nekem nem jön ki a végeredmény.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`S_n=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2`

`9900=((2*180+(n-1)*18)*n)/2`

`19.800=360n+18n^2+18n`

`0=18n^2+342n-19.800`

`n_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-342+-sqrt(342^2-4*18*(-19.800)))/(2*18)={(cancel(n_1=-44)) , (color(red)(n_2 =25)):}`


Tehát 25 nap alatt ette meg a 9900 db banánt.


`a_25=a_1+(n-1)*d=180+(25-1)*18=color(red)(612)`

Tehát 612 db banánt eszik meg az utolsó napon.
0