Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat számítás fizika 7

Főoldal » Általános iskola » Fizika
635
Mekkora a térfogata 10 kg ezüstnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az ezüst sűrűsége ρ (ró) = 10,49 g/cm³
A sűrűség képlete: ρ=m/V (tömeg/térfogat), amiből következik, hogy V=m/ρ
Tehát:
m= 10 kg = 10000 g
ρ = 10,49 g/cm³

V=m/ρ
V=10000/10,49≈953,29 cm³(=0,95329 liter)
0