Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tg, sin, cos

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Sziasztok! A 3. És 4. Háromszög megoldásaiban valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3.`

`a=2`

`b=5`

`tgalpha=a/b`

`tgalpha=2/5`

`alpha=tan^(-1)(2/5)≈color(red)(21.8°)`

`tgbeta=b/a`

`beta=tan^(-1)(5/2)≈color(red)(68.2°)`

`sinalpha=a/c`

`sin21.8°=2/c`

`c=2/(sin21.8°)≈color(red)(5.39)`


`4.`

`b=12`

`c=13`

`cosalpha=b/c`

`alpha=cos^(-1)(12/13)≈color(red)(21.62°)`

`sinbeta=b/c`

`beta=sin^(-1)(12/13)≈color(red)(67.38°)`

`c^2=a^2+b^2`

`a=sqrt(13^2-12^2)=color(red)(5)`
0