Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fényemisszió

Főoldal » Középiskola » Fizika
569
Egy anyag 501 nm hullámhossúságú fényt emittál. Mekkora az emittált fény fotonenergiája eV egységben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`E=(h*c)/lambda=(4,136*10^-15 \ eVs *2,998*10^8 \ m/s)/(5,01*10^-7 m)=color(red)(2,475 \ eV)`
0