Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1568
Két négyzet területe között 72m2 különbség van. Az egyik négyzet kerülete 16 m-rel nagyobb a másik négyzet kerületénél. Hány méter a négyzetek oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x^2-y^2=72),(4x-4y=16):}=>{(x^2-y^2=72),(x=4+y):}`

`(4+y)^2-y^2=72`

`16+8y+y^2-y^2=72`

`8y=56`

`color(red)(y=7 \ cm)` Tehát az egyik négyzet oldalai 7 cm hosszúak.



`x=4+y=4+7=color(red)(11 \ cm)` A másik négyzet oldalai pedig 11 cm hosszúak.



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom, a megoldást elérhetővé teszem számodra. Előre is köszönöm:)
Módosítva: 2 éve
0