Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
586
Egy fémpalack a tűző napon fekszik. A benne lévő ideális gáz nyomása kezdetben 50 bar. A napsütés hatására hòmérséklete 12°C ról 72re emelkedik. Mekkorára növekszik a nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`12 \ °C=285,15 \ K`

`72 \ °C= 345,15 \ K`


Izochor állapotváltozás gáztörvényét kell alkalmazni melyet rendezve, behelyettesítve és kiszámolva kapjuk, hogy: `p_2=(p_1*T_2)/(T_1)=(50 \ "bar"*345,15 \ K)/(285,15 \ K)=color(red)(60,52 \ "bar")`
0