Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 12.osztály - mértani sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2^nge100.000`

`ngelog_2 10^5`

`nge5log_2 10`

`nge16,61`


Mivel n nagyobb vagy egyenlő, mint a kiszámolt n értékünk ezért az ennél nagyobb minden n szám is megoldás így lehet: `n=17`.


Ez esetben: `S_n=2^17=color(red)(131.072)`
0