Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonló testek felszíne, térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Sziasztok! Kérlek valaki segítsen ebben a feladatban mert sehogy nem jön ki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, térfogat, felszín
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
A felszín mindíg a nagyítási tényező négyzetével arányos. Tehát ha 4x-esére nagyítjuk a felszíne `4^2=color(red)(16)` szorosára fog nőni.




b.)
`m=3/4=0,75 \ cm`

`r=7/4=1,75 \ cm`

`A=(2pir^2+2pirm)/16=(2*pi*7^2+2*pi*7*3)/16approxcolor(red)(27,5\ cm^2)`
Módosítva: 2 éve
0