Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rezgőmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
558
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A rezgés egyenlete ez:
`x(t)=A·sin(ωt)`
`A="0,8"\ m`
`f="12,5"1/s`
`ω=2π·f=25π\ 1/s`

`t=0`-nál `x(0)=0`, ekkor halad át az egyensúlyi helyzeten.
Mikor lesz 0,4:
`"0,4"="0,8"·sin(25π·t)`
`sin(25π·t)=1/2`

Tudjuk, hogy `"sin" π/6 = 1/2`, vagyis `25π·t=π/6`
`t=1/(6·25)="0,006666"\ s`

A sebesség képlete:
`v(t) = A·ω·cos(ωt)`
Helyettesítsd be a `t`-t....
1