Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
17 és 18 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
17.
Hívjuk a keresett mennyiséget `x`-nek.
Az egyenlet a szöveg alapján így néz ki:
`x*20%+36=x*30%` /vonjunk ki mindkét oldalból `x*20%`-os
`36=x*10%` /osszuk el mindkét oldalt `10%`-kal
`x=360(kg)`
A keresett mennyiség `360 kg`.
Az ellenőrzést rád bíznám.
18.
Nevezzük el a víz mennyiségét `x`-nek
Az egyenlet így fog kinézni:
`400/(x+400)=4%` /szorozzuk mindkét oldalt a nevezővel
`400=4%*(x+400)` /bontsuk fel a zárójelet
`400=4%*x+4%*400` /rendezzük az egyenletet
`400-4%*400=4%*x` /vonjunk össze
`384=4%*x` /osszuk el mindkét oldalt `4%`-kal
`x=9600(g)`
`9600g~9,6l` vízben kell `400g` sót feloldani, hogy `4%`-os legyen az oldatunk.
Az ellenőrzést itt is rád bíznám.
Módosítva: 2 éve
0