Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rezgések

Főoldal » Középiskola » Fizika
525
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`x(t)=A·sin(ωt)`
`A=8\ cm`
`f=54\ Hz`
`ω=2π·f`
---------
`x(t)=8·sin(2π·54·t)`

`x(t_1) = 3`
`x(t_2) = 7`

Számold ki `t_1` és `t_2`-t, és vedd a különbséget.

Az egyikben segítek:
`3 = 8·sin(108π·t_1)`
`sin(108π·t_1)=3/8`
`108π·t_1 = "arc"\ "sin" 3/8`
A számológép azt mondja, hogy `"arc"\ "sin" 3/8 = "0,384397"` (radiánban, az fontos!)
`t_1="0,384397"/(108π)="0,00113294"`

Fejezd be.
1