Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika. Légyszi segítsetek. Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Fizika
338
Az autó 72 km/h val halad, elkezd lassítani amíg meg nem áll. t= 3s
a=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, köszönöm szépen. 9.oszály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Deltav=-72km/h=-20m/s` mivel 72 km/h-ról 0-ra változik a sebessége (későbbi - korábbi a sebességváltozás)
`Deltat=3s`
`color(red)(a)=(Deltav)/(Deltat)=color(red)(-20/3 m/(s^2))`
0