Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Lécci vkiii

Főoldal » Középiskola » Fizika
395
Egy 32 celsius fokos gázpalack nyomása 2 bar, mennyi lesz 64 fokon a nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`32 \ °C=305,15 \ K`

`72 \ °C= 337,15 \ K`


Izochor állapotváltozás gáztörvényét kell alkalmazni melyet rendezve, behelyettesítve és kiszámolva kapjuk, hogy: `p_2=(p_1*T_2)/(T_1)=(2 \ "bar"*337,15 \ K)/(305,15 \ K)=color(red)(2,21 \ "bar")`
0