Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
Sziasztok valaki esetleg tudna ezzel segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
41.
a) Azok a számok oszthatók hárommal, amelyeknek a számjegyeinek összege osztható hárommal.
4+8+4+valami+6=22 Valami lehet: 2; 5; 8.
48426
48456
48486
b) Azok a számok oszthatók kilenccel, amelyeknek a számjegyeinek összege osztható kilenccel.
4+8+4+valami+6=22 Valami lehet: 5.
48456
c) Azok a számok oszthatók néggyel, amelyeknek az utolsó két jegye osztható néggyel, vagy két nullára végződik .
Valami lehet: 3; 5; 7; 9.
48436
48456
48476
48496
d) Azok a számok oszthatók nyolccal, amelyeknek az utolsó három jegye osztható nyolccal, vagy három nullára végződik .
Valami lehet; 5; 9.
48456
48496
e) Azok a számok oszthatók öttel, amelyeknek az utolsó jegye öt, vagy nulla.
Valami ebben az esetben nem értelmezhető mert a szám 6-ra végződik.
f) Azok a számok oszthatók hattal, amelyek oszthatók hárommal és még páros is.
4+8+4+valami+6=22 Valami lehet: 2; 5; 8.
48426
48456
48486
g) Azok a számok oszthatók huszonnéggyel, amelyek oszthatók hárommal és nyolccal.
Valami lehet; 5.
48456
h) Azok a számok oszthatók harminchattal, amelyek néggyel és kilenccel is oszthatók.
4+8+4+valami+6=22 Valami lehet: 5.
48456
i) Azok a számok oszthatók hetvenkettővel, amelyek nyolccal és kilenccel is oszthatóak.
4+8+4+valami+6=22 Valami lehet: 5.
48456
j) Azok a számok oszthatók negyven öttel, amelyek öttel és kilenccel is oszthatóak.
Mivel öttel nem osztható, így negyvenöttel sem lesz megoldás.
1