Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ált iskola 5. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
489
1, Boglárkának és Katának együtt 600Ft-ja van, ha Kata ad 120FT-ot Boginak, ugyanannyi pénzük lesz. Mennyi pénzük van?
Nagyi 40 palacsintát sütött, Julcsi 2-vel többet evett meg mint Betti, Peti pedig annyit mint összesen a lányok. mennyit ettek fejenként?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
`B+K=600`
`B+120=K-120` ⇒`B=K-240` Ezt az elsőbe helyettesítsük be:
`(K-240)+K=600`
`K-240+K=600`
`2*K=840`
`K=420` ⇒ `B=180`

2)
`J+B+P=40`
`J-2=B`
`P=J+B`
A másodikat helyettesítsük be a harmadikba:
`P=J+(J-2)`
`P=2*J-2`
Most ezt és a másodikat helyettesítsük be az elsőbe:
`J+(J-2)+(2*J-2)=40`
`4*J-4=40`
`4*j=44`
`J=11` ⇒ `B=9` ⇒ `P=20` Váljék egészségükre. :)
0